با چشمان خود دلخوشی ها و رازهای غیرقابل تکرار هر شهر را کشف کنید. در مورد تاریخ و قصه های بی نظیر شهر ترجیح داده شده با مناظر و سایت های آن و موارد دیگر…
فرح آباد، یکی از پر اهمیت ترین شهرهای دوران صفوی است که در دوران شاه عباس ساخته شد و به عنوان پایتخت زمستانی شاه عباس مورد استفاده قرار داشت. گفته میشود شاه عباس، قدرتمند ترین پادشاه صفوی در این شهر چشم از جهان فرو بست. از آنجا که هنرهای تزئینی شرقی و غربی در ساختمان کاخ شاه عباس در این شهر به کار رفته بود، وی آن را جهان نما نامید.
ساکنان این شهر از اقوام گوناگون ایرانی بودند که از اقصی نقاط قلمرو صفویان به این شهر مهاجرت کردند. قبل از اینکه شورشیان روس در سال 1688 میلادی به این شهر شمالی حمله کنند، شماری از جمعیت این شهر بر اثر ابتلا به بیماری مالاریا جان خود را از دست دادند. روسها نیز باقی جمعیت این شهر را قتل عام کردند و بعد از غارت ثروت های این شهر، با کشتیهای خود از آن گریختند. البته غارتگران روس یک بار دیگر نیز این شهر را غارت کردند و بار دوم اشیای قیمتی کاخ جهان نما را دزدیده و همچنین آب نمای طلا و یشم آن را ویران کردند.
آنچه امروز از این شهر باقی مانده، یک مسجد آجری است که کفپوش آن مانند مسجد امام (شاه) اصفهان است. تنها پایه دو مناره این مسجد امروز پابرجاست و خرابههای باقی مانده حکایت از آن دارد که با مقرنس و کاشی به صورت زیبا و دل انگیزی تزئین شده بود.
در نمای مسجد فرح آباد زمانی کاشی کاری هفت رنگ و باشکوهی خودنمایی میکرد. همچنین یک حوض در مقابل مسجد قرار دارد که آب رودخانه تاژان به آن سرازیر میشد. اتاقهای در دو طرف این مسجد وجود دارند که طلبه های مذهبی در آن اقامت داشتند.
جاده دنگسرک